Ilves, Ansip ja Lang sõidavad Londoni olümpiamängudele

Londoni olümpiamängudele sõidavad Eesti sportlastele kaasa elama nii president koos abikaasaga kui ka peaminister ja kultuuriminister.

"President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves sõidavad Londoni suveolümpiamängudele, et osaleda pidulikul lõputseremoonial ning elada eelnevatel päevadel kaasa Eesti sportlaste võistlustele," kinnitas presidendi kantselei pressiesindaja BNS-ile.

Tavakohaselt korraldab riigipea olümpiamängude ajal tänuvastuvõtu Eesti olümpiakomitee esindajatele ning võistkonna sponsoritele. Samuti kavatseb president pressiesindaja sõnul praeguste plaanide kohaselt külastada Londoni lähistel paiknevat sõjaväe taastusravihaiglat, kus augustis viibivad ravil Afganistanis vigastada saanud Eesti kaitseväelased.

Rahvusvahelise olümpiakomitee kutsel sõidab Londonisse ka kultuuriminister Rein Lang. "Hea tava kohaselt kutsub rahvusvaheline olümpiakomitee kõigi riikide spordivaldkonna ministreid ja spordijuhte olümpiamängudest osa saama," selgitas kultuuriministeeriumi pressiesindaja BNS-ile.

Kultuuriminister Rein Lang viibib Londonis 27. juulist 3. augustini, kus tal on ka töiseid kohtumisi. Olümpiamängude avapäeval osaleb minister maailma spordiministrite mitteametlikul kohtumisel.

Varem on Londoni olümpiamängude külastamise plaanist rääkinud ka peaminister Andrus Ansip. Olümpiamängudele sõidab peaminister oma puhkuse ajal koos perega eraviisiliselt ning ta tasub oma sõidukulud ise.

Eesti olümpiadelegatsioonis Londoni olümpiamängudel on 33 sportlast ja 40 treenerit, juhti ja abipersonali. Kokku on Eesti olümpial esindatud 11 spordialal.

Londoni suveolümpiamängud toimuvad 27. juulist 12. augustini.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD