Erki Noole hinnangul saadetakse olümpiale liiga palju ametnikke

Taustajõudude ja ametnike asemel peaks olümpiale saatme rohkem sportlasi, leiab endine olümpiavõitja ja praegune riigikogu liige Erki Nool Eesti Päevalehele antud intervjuus.

"Spordi arendamisel peaks olema kaks suunda: et võimalikult palju sportlasi läheks olümpiale ja et igal juhul saadaks medal," rääkis Nool.

Nool nentis, et viimasel ajal on taustajõud haaranud olümpiadelegatsioonis endale märksa suurema rolli kui tema sportlaskarjääri jooksul. "Ma ei tea, miks vahepeal sõna "taustajõud" nii popiks sai," rääkis Nool. "Kui 1992. aastal välja läksime, oli meil viis sportlast ja kaasas polnud ühtegi treenerit."

Noole hinnangul ei ole 20-aastasel või vanemal sportlasel üldse vahet, kas treener on kaasas või ei. "Jooksed ühe ringi tõkkejooksu - mis see treener seal kaasas teeb?"

Nool nentis, et kergejõustikus on siiski piisavalt suur võistkond väljas, et üks inimene võiks lisaks olla, kes tegeleb tehniliste asjade ja organiseerimisega. "Aga kas peab olema kogu alaliidu juhtkond, on iseküsimus," lisas Nool.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD