Holland hakkab väljastama Eesti viisasid Omaanis, Arubal ja Antillidel

Välisministeerium saatis kooskõlastusele Hollandiga sõlmitud viisaesinduslepingu muutimise eelnõu, millaga hakkab Holland esindama Eestit Omaanis, Arubal ja Hollandi Antillidel Curaçao saarel.

Eelnõu järgi hakkab Holland menetlema Eesti viisade taotlusi Omaani pealinnas Masqatis, Arubal Oranjestadis ja Hollandi Antillidel Curaçao saarel Willemstadis.

Esinduslepingute sõlmimise praktika kohaselt laekub riigilõiv esindavale riigile, kes teeb viisa väljastamiseks kulutusi, näiteks rendib ruume, kasutab aparatuuri ja tööjõudu ning tagab hoone ja isikute julgeoleku. Seetõttu jääb edaspidi riigituludesse laekumata riigilõiv, mis võetakse Omaani, Aruba ning Curaçao elanikelt Eesti viisa taotluste läbivaatamise eest.

Kuna kokkulepe lihtsustab oluliselt Omaani, Aruba ning Curaçao elanike viisataotluste esitamist, võib suureneda Eestisse reisimine ning sellega kaasneda kaudsed tulud turismi- ja ka muude teenuste kasutamisest.

Hollandiga sõlmitud viisaesinduskokkuleppe muutused jõustuvad eelnõu järgi alates 1. augustist.

Eestil on esinduslepingud sõlmitud Austria, Belgia, Hispaania, Itaalia, Leedu, Läti, Madalmaade, Norra, Poola, Prantsusmaa, Rootsi, Saksamaa, Sloveenia, Soome, Šveitsi, Taani ja Ungariga esindamiseks 88 riigis.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD