Piirivalve tabas Eestii lõunapiiril 32 reisidokumendita inimest

Piirivalve tabas laupäeval Pärnumaal Eesti lõunapiiril läbi viidud operatsiooni käigus viie tunniga 32 reisidokumendita inimest.

Laupäeval kell 7 hommikul alanud ühisoperatsiooni käigus kontrollisid piirivalvurid Pärnumaal Eesti lõunapiiri lähedal kokku 384 sõidukit ja tabasid selle käigus 32 inimest, kellel polnud esitada kehtivat reisidokumenti, teatas Lääne prefektuur BNS-ile.

Rikkujatest enamiku ehk 25 inimest moodustasid lätlased. Lisaks neile tabati ka kolm eestlast, kellel naastes Lätist ei olnud esitada reisidokumenti. Teiste hulgas tabasid piirivalvurid reisidokumentideta veel kolm Leedu ja üks Hiina kodaniku. Ametnikud karistasid tabatud rikkujaid kirjalikult fikseeritud suulise hoiatusega.

Ühisoperatsioonil osalesid ametnikud nii politseist kui ka maksu- ja tolliametist ning üks teenistuskoer. Piiriüleselt reisivaid sõidukeid kontrolliti Pärnumaal kolmes kohas: Pärnumaal Häädemeeste vallas Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel 193. kilomeetril, Rannametsa–Ikla maanteel 31. kilomeetril ja Saarde vallas Kilingi-Nõmme–Kiisa tee 16. kilomeetril.

Operatsiooni eesmärk oli tagaotsitavate isikute tabamine, ebaseadusliku sisse- ja läbirände tõkestamine ning selle ennetamine. Lisaks sellele pöörasid korrakaitsjad tähelepanu salakauba avastamisele.

Lääne prefektuuri piirivalvebüroo välispiiri teabe talituse juhi Margo Petersi sõnul ei olnud operatsiooni eesmärgiks kedagi karistada, vaid suunata inimeste tähelepanu reisidokumentide kaasaskandmise olulisusele.

Väljaspool Eestit reisides peab kaasas olema pass või ID-kaart. Juhiluba on Eesti-siseselt kasutusel isikuttõendava dokumendina, kuid välisriikides see reisidokumendiks ei kvalifitseeru.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD