Menu

.      

Kõrgõzstan kehtestas Eesti kodanikele viisavabaduse

Kõrgõzstan kehtestas teisipäeval Eesti ja veel 43 riigi kodanikele viisavabaduse, teatas teisipäeval Kõrgõzstani presidendi kantselei.

Kõrgõzstani president Almazbek Atambajev kuulutas teisipäeval välja seaduse, mille kohaselt võivad Kõrgõzstani viisavabalt külastada 44 riigi, sealhulgas Eesti, Läti, Leedu, Ameerika Ühendriikide, Kanada ja Austraalia kodanikud.

Seni võisid Kõrgõzstani ilma viisata külastada 30 riigi kodanikud. Viisavabalt tohib Kõrgõzstanis viibida kuni 60 päeva. Kõrgõzstani võimud otsustasid viisarežiimi leevendada, et meelitada riiki rohkem turiste ja välisinvesteeringuid.

Tänavu kevadel teatas ka Kasahstan, et loobub juuni algusest viisanõudest 34 riigi, sealhulgas Eesti kodanike suhtes.

Eesti kodanikud saavad siseneda viisavabalt ligi 120 maailma riiki.

Eesti kodanikud saavad alates Euroopa Liiduga liitumisest 1. mail 2004. aastal siseneda passi või ID-kaardi alusel Euroopa Liidu ja Euroopa Majanduspiirkonna (EEA) liikmesriikide Austria, Belgia, Bulgaaria, Hispaania, Hollandi, Iirimaa, Islandi, Itaalia, Kreeka, Küprose, Liechtensteini, Luksemburgi, Läti, Leedu, Malta, Norra, Poola, Portugali, Prantsusmaa, Rootsi, Rumeenia, Saksamaa, Slovakkia, Sloveenia, Soome, Suurbritannia ja Põhja-Iirimaa Ühendkuningriigi, Taani, Tšehhi, Ungari ning Šveitsi territooriumile.

Lisaks Euroopa Liidu ja EEA riikidele saavad Eesti kodanikud praegu siseneda viisavabalt veel ligi 90 maailma riiki, üldjuhul peab nendesse riikidesse sisenemisel olema kaasas kehtiv pass. EL-i ja EEA-sse mittekuuluvatest riikidest saab ID-kaardi alusel siseneda vaid Horvaatiasse, Makedooniasse ja Serbiasse. Viisavabalt sisenemise tingimused ja viisavabalt riikides viibimise aeg on riigiti erinevad. Enamasti võimaldavad riigid viisavaba viibimist korraga 30-90 päeva, kuid näiteks Filipiinidel on see 21 päeva.

Välisministeerium soovitab enne reisimist tutvuda riikidesse sisenemise ja seal viibimise tingimustega.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD