Menu

.      

Liiklusregistris on registeeritud 10 000 mopeedi

VTMaanteeameti andmetel on selle nädala esmaspäeva seisuga Eesti liiklusregistris registreeritud 10 051 mopeedi, mis on hinnanguliselt umbes pool Eestis olevatest mopeedidest.

Mullu 1. juulist muutus kohustuslikuks teeliikluses osaleva mopeedi registreerimine liiklusregistris ning kasutusel olevad mopeedid pidid olema registreeritud hiljemalt tänavu 1. juuliks.

Mopeed peab olema kehtestatud korras registreeritud ning sellel peavad olema riiklikud registreerimismärgid. Mopeedi registreerimise eest tuleb tasuda riigilõivu 9,58 eurot. Mopeedi registreerimismärgi väljastamise eest on riigilõiv 6,39 eurot.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium pikendas mopeedidele kehtivaid leebemaid tehnilisi nõudeid poole aasta võrra tuleva aasta 1. jaanuarini, et võimaldada mopeediomanikel registreerida oma mopeed lihtsustatud korras. Leebemate tehniliste nõuete eesmärk on võimaldada nendele mopeediomanikele, kes tulevad oma sõidukit registreerima pärast 1. juulit, saada oma sõiduk siiski registreeritud.

Samas jäi kehtima nõue, et mopeedid pidid olema registreeritud 1. juuliks ning pärast seda kuupäeva liikluses registreerimata mopeediga liiklemisel võib politsei rakendada liiklusseadusega kehtestatud karistusi. Igal liiklusregistris registreeritud mopeedil peab olema kehtiv liikluskindlustuse leping vaatamata sellele, kas mopeedi liikluses kasutatakse või mitte.

Eesti liikluses osaleb hinnanguliselt umbes 20 000 mopeedi.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD