Menu

.      

Tänavu on trahvi saanud 80 vales kohas suitsetajat

Politsei on tänavu registreerinud 177 väärtegu, mille puhul inimesed on suitsetanud selleks keelatud kohas, 80 juhul on vales kohas suitsetaja saanud rahatrahvi, kirjutab Eesti Päevaleht.

Keelatud kohas suitsetamise eest on karistuseks ette nähtud rahatrahv kuni 20 trahviühikut ehk 80 eurot. Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Annama sõnul on rahatrahvi määratud kokku 80 korral kogusummas 1276 eurot.

"Selliseid väljakutseid on olnud iseenesest kindlasti rohkem ja neile ka reageeritakse, ent kui patrull kohale jõuab, on suitsetaja tihti lahkunud," nentis Annama ja tõdes, et tegelikke väljakutseid on olnud rohkem kui algatatud menetlusi.

"Konkreetseid kohti, kus enim seaduse vastu eksitakse, välja tuua ei saa. Eeldada võib, et see juhtub nendes kohtades, kus suitsetamine kõige enam inimesi segab – näiteks bussipeatuses või trepikojas," lisas Annama.

Tubakaseaduse rikkumise puhul on politsei prioriteet kindlasti alaealiste suitsetamisele reageerimine ja selle ärahoidmine. "Teadetele täiskasvanud suitsetajatest reageerime vastavalt võimalusele," sõnas ta.

Sotsiaalministeerium valmistab ette suitsetamispoliitikat karmistavat eelnõu, mille järgi on edaspidi keelatud suitsetamine avalike hoonete ees. Muudatuse jõustudes oleks keelatud suitsetamine ka näiteks restorianide ja pubide ning kaubanduskeskuste ees. Samuti näeb sotsiaalministeeriumi kava ette suitsetamisruumide keelustamise. Ministeerium kavatseb oma ettepanekud esitada valitsusele novembris.

20 PÄEVA ENIMLOETUD