Menu

.      

Valitsus maksab olümpiavõitjale 102 258 eurot preemiat

Valitsus maksab reedel algavatel Londoni olümpiamängudel kuldmedali võitvale sportlasele preemiat 102 258 eurot.

Valitsus järgib sportlastele preemiate määramisel ka praegu põhimõtteid, milles lepiti kokku valitsuskabineti nõupidamisel 2008. aastal, ütles kultuuriministeeriumi pressiesindaja BNS-ile.

Sportlastele preemiate maksmise põhimõtete järgi saab olümpiamängude kuld-, hõbe- ja pronksmedali võitja vastavalt 102 258 euro, 70 302 euro ja 44 738 euro suuruse preemia. Valitsus kehtestas preemia suurused ajal, kui kehtis kroon. Siis olid preemiad vastavalt 1,6 miljonit, 1,1 miljonit ja 700 000 krooni.

Tiitlivõistlustel edukalt esinenud sportlaste treenereid premeerib valitsus sportlastele määratud summast kuni 50 protsendi ulatuses.

Eesti olümpiakoondise koosseisus sõidab Londoni olümpiamängudele 33 sportlast. Londoni suveolümpiamängud toimuvad 27. juulist 12. augustini.

Kui valitsus otsustas pärast euro kasutuselevõttu riiklikud spordi-, teadus- ja kultuuripreemiad eurodes ümardada, siis spordi tiitlivõitstlustel makstavate preemiate puhul ei ole valitsus seda teinud.

Kultuuriminister Rein Lang ütles mullu novembris intervjuus BNS-ile, et sportlastele tiitlivõistlustel saavutatud heade tulemuste eest makstavate preemiate väljaandmise aluseid ei ole valitsusel kavas lähiajal muuta.

"See kindlasti ei kuulu kultuuriministeeriumi prioriteetide hulka ja me ei ole analüüsinud, kas see on hea või halb süsteem. Kunagi on nii otsustatud, me oleme selle järgi elanud ja ma arvan, et see võiks mõnda aega niimoodi jätkuda. See teema võib tõusetuda siis, kui keegi teine selle tõstatab. Oleme realistid, ega sport ei saa olla ainult jaht riiklikule preemiale. Muud väärtused on ka ikka olemas," märkis Lang.

20 PÄEVA ENIMLOETUD