Menu

.      

Kohus ei nõustunud joomakaaslase surnuks tulistanud mehe vabastamisega

Tartu maakohus ei rahuldanud reedel joomakaaslase surnuks tulistamise eest pikka vanglakaristust kandva mehe taotlust vabastada ta tingimisi enne tähtaega.

Inimese tapnud Aare Tupits on vanglakaristust kandnud alles lühikest aega, samuti peaks ta enne tingimisi vabastamise taotlemist läbima mõne sotsiaalprogrammi, ütles Põlva kohtumaja kohtunik Lembit Käis BNS-ile.

Pärnu maakohtu Paide kohtumaja karistas 1960. aastal sündinud Aare Tupitsat 2009. aasta septembris tapmise, lõhkematerjali hoidmise ning tulirelva ebaseadusliku käitlemise eest üheksa aasta ja nelja kuu pikkuse vangistusega.

Tupits esitas maakohtu lahendi peale apellatsioonkaebuse Tallinna ringkonnakohtusse, mis jättis tema süüdimõistmise tapmises ja teistes süütegudes küll jõusse, kuid vähendas karistust kahe aasta võrra.

Tupits polnud ka teise astme kohtu lahendiga rahul ning tema kaitsja esitas kassatsioonkaebuse riigikohtusse, mille loakogu ei andnud sellele aga 2010. aasta veebruaris menetlusluba. Seega jäi Tupitsale mõistetud seitsme aasta ja nelja kuu pikkune vangistus lõplikult jõusse.

Süüdistuse järgi pani Tupits raske kuriteo toime 2008. aasta 18. oktoobri õhtul, kui läks Järvamaal oma kodus alkoholi pruukimise käigus tülli tuttava mehega ning tulistas teda ebaseaduslikust vintpüssist. Kannatanu suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

20 PÄEVA ENIMLOETUD