Menu

.      

Politsei õhutab inimesi poevargustesse sekkuma

Politsei alustab esmaspäeval teavituskampaaniat, mille eesmärk on õhutada inimesi poevargustesse sekkuma.

Uuringu kohaselt ei tee 29 protsenti poevargust pealt näinud inimestest selle takistamiseks midagi, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja BNS-ile.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) kampaaniajuhi Pille Luiga sõnul soovib politsei inimestele teadvustada viise, kuidas õigusrikkumist nähes reageerida. „Universaalseid lahendusi siin pole ning palju sõltub reageerijast endast ning tema oskustest. Alati tuleb mõelda ka iseenda turvalisusele. Kõige tavalisem käitumine õigusrikkumist nähes on politsei kutsumine, kuid tihti saaks olukord kiiremini lahendatud kui anda sellest teada näiteks kaupluse turvamehele või näidata vargale, et teda on nähtud,“ rääkis Luiga.

Tema sõnul peaks õigusrikkumisse sekkumine olema inimestele sisemiseks normiks eelkõige seetõttu, et oleks lootust häda korral ka ise kõrvalseisjatelt abi saada.

Esmaspäeval alanud kampaania käigus kasutatakse välireklaame ja teleklippe, mille põhisõnum on, et sekkumata jätmine tuleb ringiga tagasi.

Teavituskampaania eel tehtud uuringu kohaselt on viimase aasta jooksul poevargust pealt näinud pooled vastanutest. Neist enamik sekkus poevargustesse kas siis turvameest teavitades, ise sekkudes või politseisse helistades. 29 protsenti poevarguse pealtnägijatest ei reageerinud kuidagi. Seejuures jätavad suurema tõenäosusega reageerimata mehed. Vanuselises jaotuses on kõige aktiivsemad sekkujad 45-64 aastased inimesed.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD