Lapse uppumise põhjustas lüüside avamine Jaanilinnas

Narva hüdroelektrijaama lüüside avamine Venemaal Jaanilinnas põhjustas Eesti poolel lapse uppumise piirijões, veel kaks uppumisohtu sattunud last suutsid inimesed päästa, kirjutab Põhjarannik.

11-aastane tütüdruk uppus Narvas Joaoru rannas laupäeval.

Kui Vene energeetikud avavad hüdrojaama lüüsid, tõuseb Narva jões järsult veetase ning tekivad keerised ja kiire vooluga hoovused.

Veetaseme tõus pakkus suurt huvi lastele, kes kogunesid ranna vastaskaldale silla juurde, rääkis Põhjarannikule kohalik elanik Oksana Sobol. Ta nägi jões ujunud poissi ja tüdrukut.

"Vaatan, tüdruk ujus poisi juurde, mõlemad hakkasid vee alla vajuma ja ma sain aru, et nad on hädas. Siis lahkus tüdruk poisi juurest ja ujus kaldale ning järgmisel hetkel, kui ma juba sinnapoole ujusin, kuulsin, kuidas tüdruk kutsus inimesi tema vennale appi," rääkis naine väljaandele.

Need lapsed suutsid läheduses olnud inimesed päästa, kuid samal ajal uppus läheduses venda päästma läinud tüdruku sõbratar.

Narvas vetelpäästeteenust osutava turvafirma piirkondlik juht Vjatšeslav Lukin ütles, et Jaanilinnas antakse küll lüüside avamisest sireeniga märku, kuid suvitajad kas ei kuule seda või ei omista sellele tähtsust. Tema sõnul käib lüüside avamine ilma mingi graafikuta, "täiesti spontaanselt, mõtlematult".


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD