Kaitsevägi alustas toidupakiäri uurimiseks inventuuri

Kaitsevägi alustas meedias kajastatud toidupakiäri uurimiseks erakorralist inventuuri, kirjutab Postimees anonüümsele allikale viidates. Kaitsevägi eitab erakorralise inventuuri tegemist.

Kaitseväe peastaabi teavitusosakond teatas Postimehele kirjalikes vastustes, et kaitseväe logistikakeskuse materjaliteenistuse inventeerimise jaoskond pole alustanud mingit erakorralist inventuuri.

Allika väitel on selline väide aga sisuline häma. "Nad võivad seda nimetada kas pisteliseks kontrolliks, korraliseks inventuuriks või milleks iganes," rääkis ta. "Kuid on fakt, et praegu käib kaitseväe ladude tõsine kontrollimine, ja sedalaadi tegevused säärasel aastaajal reeglina ei toimu."

Postimehe allika sõnul on ladudest kraami välja toimetamine juba aastaid kestev probleem, mida lahendatakse paberil. Seejuures ei ole kadunud kaugeltki ainult toidupakke, vaid kaob ka igasugust riidekraami – sokke, vorme, aluspesu ja saapaid. "Just kulumaterjali on hea varastada," tunnistas allikas.

Paberil lahendamine tähendabki seda, et iga aasta lõpus ehk detsembris toimub kaitseväe ladudes korraline inventuur. Samas korraldatakse enne suurt inventuuri andmete klappima saamiseks ka kohalikke inventuure, mille käigus kantakse kaduma läinud kraam maha.

Allika hinnangul ei saa laokraami kadumine olla mõne laotöölise initsiatiiv, vaid selle taga võib olla suurem süsteem. Seda kinnitab ka asjaolu, et lao territooriumilt lahkumine on hoolega kontrollitud. Väiksematele kadudele vaadatakse allika hinnangul seni läbi sõrmede ja reeglina piirduvad ka karistused mõne ametniku noomimisega.

Allikas lisas, et läbi sõrmede ei vaadata kaugeltki mitte relvastuse kadumisele, ja selles osas on kord majas.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD