Seitsme kuuga on registreeritud 2186 tööõnnetust

Tänavu seitsme kuu jooksul on tööinspektsioonis registreeritud 2186 tööõnnetust, lisaks on uurimisel veel 197 õnnetusjuhtumi asjaolud.

Registreeritud tööõnnetustest on raskeid 459 ja kergeid 1718, teatas tööinspekstiooni pressiesindaja BNS-ile. Surmaga on lõppenud üheksa tööõnnetust, lisaks on täpsustamisel kahe surmaga lõppenud õnnetuse asjaolud.

Võrreldes mullu sama ajaga on käesoleval aastal tööõnnetuste arv mõnevõrra kasvanud. Mullu seitsme kuuga toimus tööõnnetusi 2119, sealhulgas 445 rasket, 1657 kerget ning kaheksa töösurma.

Üks ohtlikumaid valdkondi on inspektsiooni andmetel ehitus, kus töömehed sageli eiravad ohutusnõudeid, sealhulgas kõrgustest kukkumise kaitsemeetmeid.

Katuselt kukkumise ohu kõrvaldamiseks tuleb tööinspektsiooni kinnitusel kas piirata katuseääred või anda töömeestele vastavad isikukaitsevahendid nagu kaitserakmed või turvaköis. Kiivri kandmine on kohustuslik kõikjal ehitusplatsil, kus on peavigastuse oht. Katusel ei pea kiivrit tingimata kandma, kui seal pole ohtu, et midagi pähe kukub.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD