Veerand Tartu vägivallakuritegudest pannakse toime lõbustusasutustes

Sisekaitseakadeemia magistritööna valminud uuringust selgub, et neljandik kõikidest aastatel 2009-2011 Tartu linna avalikus ruumis toime pandud kehalistest väärkohtlemistest ja avaliku korra rasketest rikkumistest pandi toime meelelahutusasutustes või nende läheduses.

Magistritöö autori Erki Sloogi sõnul on kehaline väärkohtlemine ja avaliku korra raske rikkumine Eestis kõige levinumad vägivallakuriteo liigid, teatas sisekaitseakadeemia BNS-ile. „Kuigi Tartu linnas on meelelahutusasutusi suhteliselt vähe, pannakse veerand kõikidest linna avalikes kohtades toimunud kehalisest väärkohtlemisest ja avaliku korra rikkumisest toime just meelelahutusasutustest“ ütles Sloog.

Vaatamata sellele, et pubisid ja baare on Tartu linnas peaaegu kolm korda rohkem kui ööklubisid, tõusevad ööklubid vägivallakuritegude sageduse osas esile. Sealjuures ei ole oluline, kas tegemist on kesklinnas või kaugemal asuva klubiga. Pubide ja baaride puhul ilmneb aga, et asukoht mängib toimepandud kuritegude sageduse osas olulisemat rolli. Kesklinnale lähemal paiknevate pubide ja baaride ümbruses pannakse kuritegusid toime rohkem kui kesklinnast kaugemal paiknevates asutustes.

Magistritöö autori hinnangul tuleks meelelahutusasutustes esineva vägivalla vähendamisele suuremat tähelepanu pöörata. Autor soovitab senisest enam rõhku panna meelelahutusasutusi külastavate noorte õiguskuulekuse suurendamisele ja alkoholi tarvitamist propageerivate kampaaniate ohjeldamisele.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD