Kordonite ühendamine tekitab paljudes piirivalvurites vastuseisu

Septembrisse kavandatud Paldiski, Muuga ja Tallinna kordonite ühendamine on tekitanud paljudes piirivalvurites vastuseisu ja mõned neist otsustasid töölt lahkuda, mõnesid ootab aga ühendamisel ees koondamine, kirjutab Postimees.

Kolmes kordonis töötanud mitmed piirivalvurid on viimastel aastatel ametist lahkunud, kuna ei pea palka konkurentsivõimeliseks. Mõned piirivalvurid viitasid ka väsimusele, mis on tingitud viimaste aegade suurtest muudatustest nagu Schengeniga liitumine ja politseiametiga ühendamine, kirjutab ajaleht. Piirivalvurites tekitab ka nördimust see, et nende palk on üldiselt madalam, kui patrullpolitseiniku keskmine palk.

Põhja prefekt Elmar Vaher ütles ajalehele, et enne politsei- ja piirivalveameti loomist olid politseis ühed palgad ja piirivalves teised ning liitumisel jäid need muutmata. "Oleme teel sinnapoole, et palkasid ühtlustada, aga see ei juhtu üleöö," ütles Vaher ajalehele.

1. septembrist saab Põhja-Eestis töötavast kolmest piirivalvebaasist Muugal, Tallinnas ja Paldiskis üks ühendkordon staabiga Tallinnas. Ühendkordoni koosseisu läheb ka korrakaitsebüroole alluv veeliiklusteenistus. Ühendkordonis hakkab tööle 85-90 inimest.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD