Tallinna väisab USA sõjalaev Farragut

Kolmapäeval saabub Tallinna sadamasse Ameerika Ühendriikide sõjalaevastiku laev USS Farragut.

USA saatkonna teatel on visiidi eesmärgiks tugevdada USA ja Eesti vahelisi suhteid ning aidata kaasa turvalise keskkonna hoidmisele. Samuti annab visiit laeva meeskonnale võimaluse tutvuda Tallinna inimestega ja kogeda Eesti rikast kultuuri ja ajalugu.

2006. aasta 4. mail teenistusse asunud USS Farragut sai oma nime USA sõjalaevastiku esimese admirali David Glasgow Farraguti järgi ning on järjekorras juba viies seda nime kandev laev. Farragut on Arleigh Burke klassi hävitaja, mis on saatkonna kinnitusel kõrgtehnoloogiaga varustatud ning valmis täitma igasugust talle antavat kaitse- või ründeülesannet.

Juhitavaid rakette kandvad hävitajad tegutsevad lennukikandjate lahingugruppide, pealvee-lahingugruppide, ühendatud maa- ja mereväe operatsioonideks valmisolevate üksuste ja täiendusüksuste kaitsmiseks ja toetamiseks. Laev on ehitatud tegutsema iseseisvalt või osana suuremast laevagrupist äärmusliku ohu tingimustes.

Laeva lahingsüsteem on ehitatud toetudes "Aegis" lahingusüsteemile ning SPY-1D mitmeotstarbelisele radarile. Ühendades Aegis'e, vertikaalse raketisüsteemi, arenenud allveelaeva-tõrjesüsteemi, arenenud õhutõrjeraketid, Tomahawk raketid ning unikaalsed ellujäämisvahendid, on saatkonna kinnitusel tegemist maailma tehnoloogiliselt kõige arenenuma lahingssüsteemiga.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD