Oktoobrist saavad Eesti kodanikud Brasiiliasse viisavabalt

Eesti kodanikud saavad turismi ja äri eesmärkidel reisida Brasiiliasse alates 1. oktoobrist viisavabalt ning viibida seal viisata kuni kolm kuud poole aasta jooksul.

Viisavabaduse saavutamiseks on järgmiste suveolümpiamängude korraldajamaa Brasiiliaga pikalt tegutsetud, teatas välisministeeriumi pressiesindaja BNS-ile.

"Lõpuks on Euroopa Liidu ja Brasiilia vaheline viisavabaduslepe ka Brasiilia parlamendis ratifitseeritud ning Eesti kodanikele on tagatud viisavaba pääs Brasiiliasse," ütles välisminister Urmas Paet. "Lisaks turismi arengule annab viisakohustustest loobumine tugevama tõuke ka Eesti ja Brasiilia majandus- ning kultuurisuhete arengusse. Ka on Brasiilia lähiaastatel korraldamas suuri rahvusvahelisi sündmusi, nagu näiteks järgmised suveolümpiamängud," lausus ta.

Samuti kinnitas Paet, et välisministeerium jätkab aktiivselt tööd selle nimel, et riikide arv, kuhu Eesti kodanikud saaksid viisavabalt reisida, veelgi suureneks. "Hetkel käivad kõnelused mitme riigiga, et nad loobuksid Eesti kodanike suhtes viisanõudest. See puudutab näiteks Taid, aga ka mitmeid Pärsia lahe piirkonna riike," lisas ta.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD