Kohus saatis autovaraste maffiajõugu leedulasest liikme Eestist välja

Tartu maakohus otsustas kolmapäeval määrata osaliselt reaalse vangistuse ning saata Eestist välja leedulase, kes süüdistuse järgi kuulus autovaraste maffiajõuku ning tegeles ka uimastiäriga.

Kohus mõistis 1977. aatal sündinud Laimutis Mogenise süüdi kuritegelikku ühendusse kuulumises ja suures koguses narkootikumide ebaseaduslikus käitlemises ning määras talle kolme aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse. Sellest üks aasta, kümme kuud ja 23 päeva kuulus kohtu otsusel reaalselt kandmisele ning kuna Mogenis peeti kinni juba 2010. aasta 29. septembril, siis selle kohustuse oli mees ka täitnud. Ülejäänud karistusaja määras kohus leedulasele tingimisi viieaastase katseajaga.

Ühtlasi otsustas kohus Mogenise Eestist välja saata ja kehtestada talle viieks aastaks riiki sisenemise keeld. Mehe valdusest kätte saadud 4900 litti otsustas kohus konfiskeerida, samuti jäi tsiviilhagide tagamise huvides aresti ala Mogeniselt ära võetud sõiduauto. Menetluskulude katteks tuleb Mogenisel kohtu otsusel tasuda 1642 eurot.

Süüdistuse järgi kuulus Mogenis kurjategijate jõuku, kes olid spetsialiseerunud Lätist, Leedust ja Eestist autode, peamiselt Honda CRV-de vargustele. Eeluurimisel selgus, et Mogenise ülesanne oli 2009. aasta algusest kuni 2010. aasta septembri lõpuni sõidukivarguste tellimine vastavalt kuriteokaaslaselt saadud juhistele, samuti ärandatud sõidukite vastuvõtu korraldamine Leedus Kaunases ning varastele töötasu maksmine.

Kui politsei Mogenise Kaunase kodu läbi otsis, leidsid nad sealt 867 grammi metamfetamiini sisaldanud pulbrit.

Hiljem andis Leedu Vabariik Mogenise kohtumõistmiseks Eestile välja. Tema süüepisoodid eraldati Tartu maakohtu mullu 11. oktoobril tehtud määrusega teiste maffiajõuku kuulunud liikmete kriminaalasjast.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD