Politsei tabas Kohtla-Järve ja Tartu pangaröövis kahtlustatava mehe

Politsei tabas kolmapäeva õhtul mehe, keda kahtlustatakse möödunud nädalal Kohtla-Järvel toime pandud pangaröövis ja juuli lõpus Tartus pangakontori röövimises.

Lõuna prefektuuri töötajad koostöös Ida prefektuuri töötajatega pidasid kolmapäeval kell 23 Viljandis kinni 30-aastase Aleksandri, keda kahtlustatakse pangaröövis möödunud nädalal Kohtla-Järvel ning samuti 28. juulil Tartus Ringtee tänaval kaubanduskeskuses asuva pangakontori röövimises, teatas Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Neljapäeval taotles Viru ringkonnaprokuratuuri prokurör mehe vahistamist kohtueelse uurimise ajaks ja Viru maakohtu eeluurimiskohtunik nõustus sellega.

Mehele esitatud kahtlustuse kohaselt sisenes ta 3. augustil Kohtla-Järvel Keskalleel asuvasse pangakontorisse ning hüppas noaga ähvardades üle teenindusleti, haaras telleri kassast sularaha ja põgenes kontorist. Meest kahtlustatakse ka 28. juulil kell 13 toime pandud röövis Tartus Ringtee tänaval kaubanduskeskuses asuvas pangakontoris. Siis röövis ta noaga ähvardades sularaha. Röövi ajal oli pangakontoris ka kliente, kes kannatada ei saanud.

Prokuratuur alustas Aleksandri suhtes kriminaalmenetlust röövimise paragrahvi alusel, seadus näeb sellise teo eest ette karistuseks 3-15-aastase vangistuse.

Prokuratuur ja röövide ohvriks langenud pangad ei soovi röövli saagiks langenud summade suurust avalikustada.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD