Uuring näitab tööandjate tolerantsust suitsetajate suhtes

Eesti ettevõtete seas läbi viidud uuring näitab ettevõtjate tolerantsust suitsetajate suhtes, hoolimata sellest, et suitsetav töötaja kulutab aastas suitsupausidele töökohal keskmiselt 21 tööpäeva.

Üle poole tööandjatest suhtub suitsupausidesse töökohal neutraalselt, 42 protsenti ettevõtetest suhtuvad töökohal suitsetamisse negatiivselt, selgus CV Keskuse tööportaali uuringust.

„ Uuringus palusime tööpakkujatel vastata küsimusele, et kui neil oleks valida kahe muidu võrdväärse tööle kandideerija vahel, aga oleks ka teada, et üks neist on suitsetaja ja teine mittesuitsetaja, siis kumma kandidaadi kasuks nad otsustaksid. Samuti uurisime tööpakkuja hoiakuid suitsupauside kohta töökohas ning soovisime teada, kas uuringus osaleja ise suitsetab“, ütles CV Keskuse turundusjuht Laura Tammeorg.

48 protsenti tööandjatest valiks kahe identse kandidaadi vahel mittesuitsetaja, kusjuures 49 protsenti tööpakkujatest ei pea seda töötaja valimisel määravaks ja kõigest 3 protsenti valiksid suitsetaja. 42 protsenti tööandjatest suhtub negatiivselt suitsupausidesse töökohas ning neutraalsed on selles osas 51 protsenti tööandjadest.

Küsitlusele vastanud tööandjatest 79  protsenti olid mittesuitsetajad ja 18 protsenti suitsetajad.

Küsitluses osales kokku 490 ettevõtet üle Eesti.

Uuringust selgus, et tavaliselt teeb suitsetav töötaja 3-4 suitsupausi päevas ning ühele pausile kulub keskmiselt 15 minutit. Lihtne arvutus näitab, et töötajal kulub suitsetamisele tund päevas ja 264 tundi aastas.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD