Riik pikendab sõidukite tehnonõuete kontrollakti kehtivusaega

Majandus- ja kommunikatsiooniminsteerium tahab pikendada sõidukite registreerimiseelse tehnonõuetele vastavuse kontrollakti kehtivust seniselt kolmelt kuult aastani, kuna sõidukiomanikud peavad praegu kontrollakti lühikese kehtivusaja tõttu sageli sama autot mitu korda kontrollida laskma.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium märkis reedel kooskõlastusringile saadetud määruse eelnõus, et kontrollakti kolmekuuline kehtivus on ebaotstarbekalt lühike, kuna müügiks riiki toodud sõidukite müügi aeg on üldjuhul pikem kolmest kuust ning see tingib sõidukite täiendava esitamise liiklusregistri büroole.

Samas peab ministeerium kontrollaktile mingi kehtivusaja säilitamist vajalikuks, kuna see aitab vältida olukordi, kui sõidukit tullakse registreerima väga pika aja möödumisel selle kontrollimisest. Praktikas on tulnud ette olukordi, kus taotlus sõiduki registreerimiseks esitatakse näiteks neli aastat pärast kontrolli teostamist.

12 kuud on mõistlik aeg nõuda uuesti sõiduki esitamist kontrolliks, kuna pikema aja möödumisel võib juba tekkida kahtlus, kas sõiduk üldse eksisteerib või on komplektne ning miks omanik registreerimisega ebamõistlikult kaua viivitas, märkis ministeerium eelnõu selektuskirjas.

Comments  
  0
Just arutasime seltskonnas, kes tehnoülevaatus peaks ka olema sellise hinnaga? 20 min tööd, vajalike dokude koostamina ja kõik - next please...

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD