Eesti tuli Londoni olümpiamängude medalitabelis 63. kohale

Londoni olümpiamängudel hõbe- ja pronksmedali võitnud Eesti tuli mängude medalitabelis 63. kohale, kokku võitis olümpiamängudelt medaleid 79 riiki.

Eesti jagab medalitabelis 63. kohta koos viie teise riigiga. Lisaks Eestile võitsid Londoni olümpiamängudel hõbe- ja pronksmedali veel Bulgaaria, Indoneesia, Malaisia, Puerto Rico ja Taiwani sporltased.

Balti riikidest olid Läti ja Leedu Londoni olümpiamängudel Eestist edukamad. Leedu sportlased võitsid kaks kuld-, ühe hõbe- ja kaks pronksmedalit ning selle tulemusega on Leedu medalitabelis 34. kohal. Läti sportlased said ühe kuld- ja ühe pronksmedali, olles sellega 49. kohal.

Soome sai ühe hõbe- ja kaks pronksmedalit ning selle tulemusega on Soome medalitabelis 60. kohal.

Londoni olümpiamängude edukaim riik on Ameerika Ühendriigid, mille sportlased võitsid 46 kuld-, 29 hõbe- ja 29 pronksmedalit. Teisel kohal on Hiina 38 kuld-, 27 hõbe- ja 22 pronksmedaliga. Kolmandaks tuli Suurbritannia 29 kuld-, 17 hõbe- ja 19 pronksmedaliga.

Venemaa oli neljas 24 kuld-, 25 hõbe- ja 33 pronksmedaliga. Esiviisikusse mahtus ka Lõuna-Korea 13 pronks, kaheksa hõbe- ja seitsme pronksmedaliga.

Olümpiamängudel osales 204 riiki. Kokku osales suurvõistlusel ligi 10 000 sportlast.

Londoni olümpiamängud toimusid 27. juulist 12. augustini.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD