EKRE korraldab ESM-i arutelu ajal riigikogu ees meeleavalduse

Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) korraldab 30. augustil Euroopa Stabiilsusmehhanismi (ESM) arutelu ajaks riigikogu ees ESM-i vastase meeleavalduse.

Toompea lossi ees toimuva meeleavalduse eesmärk on avaldada vastuseisu Eesti liitumisele ESM-i lepinguga. Erakond kutsub kõiki inimesi sõltumata maailmavaatest või poliitilisest kuuluvusest liituma 30. augustil kell 11 hommikul algava meeleavaldusega, et avaldada survet riigikogu liikmetele, kes samal ajal lepingu ratifitseerimist Toompea lossis kaaluvad.

30. augustil toimuvale meeleavaldusele eelneb rahvuslaste Tallinna klubi pikett Toompea lossi ees, mis algab 9 ja mille eesmärk on mõjutada istungile saabuvaid saadikuid hääletama ESM-i ratifitseerimise vastu. Aktsioonid on korraldajate poolt omavahel kooskõlastatud.

ESM-iga liitumine oli riigikogus esimesel lugemisel eelmise nädala kolmapäeval, ning ka siis toimus Toompeal riigikogu hoone ees meeleavaldus. Meeleavalduse korraldas liikumine " ESM rahvahääletusele!". Piketi korraldajad teatasid Tallinna linnavalitsusele meeleavalduseks loa saamiseks, et ürituse eesmärk on toetada ja julgustada riigikogu liikmeid Eesti rahvuslike ja riiklike huvide ning demokraatia eest seismisel seoses ESM-i ratifitseerimistaotlusega. Eelmisel nädalal toimunud piketil osales umbes 50 inimest.

ESM-i kapitali suurus on 700 miljardit eurot ja Eesti osalus ESM-is 1,302 miljardit eurot. Lepingu jõustumisest alates kohustub Eesti viie osamaksena paigutama ESMi 148,8 miljonit eurot sissemakstavaks kapitaliks. Eesti ülejäänud osalus ESMis on 1,1532 miljardit eurot ehk sissenõutav kapital.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD