Võru saatis Kreutzwaldi kooli uuendamise rahastamise eelnõu volikokku

Võru Kreutzwaldi GümnaasiumVõru linnavalitsus saatis teisipäeval toimunud erakorralisel istungil volikokku Kreutzwaldi kooli rekonstrueerimiseks rahaliste kohustuste võtmise eelnõu, linna omaosalus on projektis ligi 512 000 eurot ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) toetab ehitust ligi 2,56 miljoni euroga.

Eelmise aasta lõpus tegi EAS tingimusliku otsuse, mille järgi pidi Võru linn vähendama oma võlakohustuste kogusummat selliselt, et see oleks alla 60 protsendi piiri suhtes eelarve tuludega. "Nüüd on linna võlakoormus 58 protsenti eelarve tuludest," ütles Võru linnavalitsuse pressiesindaja Marianne Mett BNS-ile.

Võru linnapea Jüri Kaver ütles pressiteates, et linn võttis kindlaks sihiks laenukoormuse vähendamise, et päästa kolm projekti, mille toetusrahast oleks muidu ilma jäädud. "Need olid Kreutzwaldi kool, Katariina allee rekonstrueerimine ja Kreutzwaldi tänava ehitus. Alleel ehitustegevus juba käib, kooli ehitusega loodame alustada sügisel ja Kreutzwaldi tänava hange ootab oma järge," rääkis ta.

Linnavolikogu hakkab eelnõu arutama 22. augustil.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD