Hanno Pevkur lubab arstidele palgatõusu

Sotsiaalminister Hanno Pevkur loodab, et järgneva kolme aasta jooksul õnnestub tervishoiutöötajate palkasid kasvatada vähemalt kümme protsenti, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tervishoiutöötajate palkade tõstmise mõttest teavitas Pevkur avalikkust juba kevadel. Ta kinnitas kolmapäeval, et mõte on endiselt jõus ja kui haigekassa nõukogu hakkab järgmise aasta eelarvet arutama, siis loodetavasti kirjutatakse sisse ka tervishoiuteenuste palgakomponendi tõus, mis võimaldaks haiglatel oma töötajate palkasid tõsta.

Eelnevalt on kavas ära oodata peatselt avaldatav rahandusministeeriumi suvine majandusprognoos, et saada kõige värskem ennustus sotsiaalmaksu laekumise kohta.

Haigekassat rahastatakse Eestis sotsiaalmaksust. Kõigi inimeste palkadelt võetavast 33 protsendi suurusest sotsiaalmaksust 13 protsendipunkti läheb ravikindlustuseks ja 20 pensionikindlustuseks. Juulis kasvas sotsiaalmaksu laekumine rahandusministeeriumi teatel eelmise aasta juuliga võrreldes 7,2 protsenti.

Kõrgemat palka võivad tervishoiutöötajad saama hakata juba järgmisest aastast ja pärast seda nii 2014. kui ka 2015. aastal peaksid palgad kasvama, kuni saabub praegusega võrreldes vähemalt kümne protsendi suurune palgatõus.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD