Kaitseminister lubab parandada ajateenijate elamistingimusi

VTIsamaa ja Res Publica esimees ja kaitseminister Urmas Reinsalu lubab lähiaastatel kaasajastada ajateenijate elamustingimusi.

Reinsalu sõnul on ajateenijate elamistingimused valdkond, kus mitmed vajalikud investeerimisotsused ja taristukulud jäid õigel ajal tegemata.

„Järgmise aasta riigikaitse prioriteetide osas räägime palgatasemest, ajateenijate elamistingimustest ja ka missioonil käinud inimeste ehk veteranide toetamisest,“ rääkis Reinsalu BNS-ile antud intervjuus. „Praegu on eelkõige Tallinna väljaõppekeskusi vaadates ajateenijate elamistingimused kui „putitatud vene-aegne olukord“ või „lapitud vene-aegne olukord“. Ajateenijate suhtes on igati aus ja õiglane viia elamistingimused tasemeni, kus ajateenijad usaldavad kaitseväge, nende vanemad usaldavad lapsi aega teenima ja noored ise on hakkamist täis.“

Reinsalu avaldas lootust, et kõigile 2014. aasta sügisel ajateenistusse minevatele noortele on korralikud kasarmukohad tagatud. See tähendab ligi 1200 uue kasarmukoha loomist, sõnas kaitseminister.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD