Võru linn sai loa Kreutzwaldi kooli uuendamise rahastamiseks

Jüri Kaver: Alleel ehitustegevus juba käib, kooli ehitusega loodame alustada sügisel ja Kreutzwaldi tänava hange ootab oma järge," rääkis ta.  FOTO: Aigar NagelVõru linnavolikogu andis kolmapäeval linnavalitsusele loa võtta kohustusi eelarveaastateks 2012–2016 Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) poolt kaasrahastatava Kreutzwaldi gümnaasiumi rekonstrueerimiseks summas kuni 3,06 miljonit eurot, millest linna omaosalus on kuni 520 000 eurot.

Samuti sai linnavalitsus loa kuulutada välja riigihange kooli rekonstrueerimiseks ning omanikujärelevalve teostamiseks, teatas volikogu.

Eelmise aasta lõpus tegi EAS tingimusliku otsuse, mille järgi pidi Võru linn vähendama oma võlakohustuste kogusummat selliselt, et see oleks alla 60 protsendi piiri suhtes eelarve tuludega.

Võru linnapea Jüri Kaver ütles pressiteates, et linn võttis kindlaks sihiks laenukoormuse vähendamise, et päästa kolm projekti, mille toetusrahast oleks muidu ilma jäädud. "Need olid Kreutzwaldi kool, Katariina allee rekonstrueerimine ja Kreutzwaldi tänava ehitus. Alleel ehitustegevus juba käib, kooli ehitusega loodame alustada sügisel ja Kreutzwaldi tänava hange ootab oma järge," rääkis ta.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD