Keskerakond tegi ettepaneku arutada riigikogus prokuratuuri olukorda

Keskerakonna fraktsioon saatis riigikogu esimehele Ene Ergmale taotluse algatada 25. septembril olulise tähtsusega riikliku küsimuse arutelu teemal „Arutelu põhiõiguste ja vabaduste riivete üle Eestis ning kaitsepolitseiameti ja prokuratuuri olukorra analüüs“.

Arutelul esinevad ettekannetega vandeadvokaat Leon Glikman, Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf ja Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson, teatas Keskerakond BNS-ile.

28. juunil otsustas Keskerakonna juhatus maadevahetuse kohtuasja poliitilisi järeldusi analüüsides riiklikult tähtsa küsimuse arutelu vajaduse.

Vastavalt riigikogu kodu- ja töökorra seadusele on riigikogu komisjonil või fraktsioonil õigus algatada arutelu olulise tähtsusega riikliku küsimuse arutamiseks.

3. juulil tegi Keskerakond siseministeeriumile ettepaneku vabastada ametist kaitsepolitseiameti peadirektor Raivo Aeg usalduse kaotamise tõttu, kuna maadevahetuse kohtuasjas leidis esimese astme kohus, et jälitustoimingute läbiviimisega rikuti süüdistatavate põhiõigusi.

Keskerakonda kuuluvad riigikogu liikmed Lauri Laasi ja Aadu Must palusid prokuratuuril uurida Reformierakonna ja osaühingu Fidenter suhteid, kuid prokuratuuri hinnangul ei sisaldanud teade kuriteo tunnuseid ning seega menetlust ei alustatud.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD