President hukkunud tuukri ärasaatmisel: Eesti leinab oma sõdurit

Toomas Hendrik Ilves   FOTO: VTIga sõdur on Eestile tähtis, teenigu ta siinsamas või eemal Afganistanis, kinnitas president Toomas Hendrik Ilves laupäeval Pärnus Eliisabeti kirikus peetud maat Marko Knapsi leinatalitusel.

"Vabariigi presidendina mälestan ma teenistusülesande täitmisel hukkunud maat Marko Knapsi. Eesti kodanikuna tunnen ma leinavalu, et traagiliselt lahkus noor vapper mees, poeg ja vend, hinnatud kamraad oma teenistuskaaslastele," rääkis Ilves presidendi kantselei teatel. "Eesti on väike riik ja iga meie sõdur on meile tähtis, teenigu ta siinsamas Soome lahe kaldal või eemal Afganistanis."

Maat Marko Knaps hukkus presidendi sõnul operatsioonil, mida saab nimetada ka lahinguülesandeks ja mille eesmärgiks on muuta Läänemeri meile kõigile turvalisemaks. "Marko Knaps jõudis lühikeseks jäänud teenistuse ajal teha rohkem head, kui meist enamikule on üldse võimalust antud. Ta aitas kaasa, et Läänemeri – meie meri – muutuks ohutumaks ja meie elamine oleks turvalisem."

Ilves nentis, et me ei tea veel, mis põhjustas Knapsi hukkumise, kuid avaldas lootust, et saame sellele varsti vastuse.

Tallinnas Kakumäe lahes meres hukkus eelmise nädala neljapäeval kella 12.30 ajal miinitõrjeoperatsioonil miinilaevade divisjoni tuukrigrupi tuuker maat Marko Knaps. Tuuker maat Knaps oli sukeldumas Kakumäe tipust poolteise miili kaugusel merel ja täitmas lennukipommide demineerimisega seotud teenistusülesandeid.

Maat Knaps sündis 1989. aastal. Ta läbis ajateenistuse aastatel 2010-2011 mereväebaasis ning asus seejärel teenima miinilaevade divisjoni. Seal teenis ta relvastusmaadina miinijahtijal Sakala ning alates 2011. aasta augustist tuukrigrupi tuukrina.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD