10-aastaseks saanud eestikeelses Vikipeedias valmis 100 000. artikkel

Eestikeelne Vikipeedia tähistab laupäeval oma 10. sünnipäeva ning sel puhul valmis 12.32 eestikeelses Vikipeedias 100 000. artikkel.

Artikli teemaks on hollandi jalgpallitrofee Johan Cruijff Schaal, artikli autor on 2011. aasta jaanuarist Vikipeedias tegutsev kasutaja KungFuDuck, teatas MTÜ Wikimedia Eesti juhatuse liige Raul Veede BNS-ile.

100 000. artikli künnise ületamise ja ühtlasi eestikeelse Vikipeedia 10. sünnipäeva puhul avatakse laupäeval Tartu raudteejaamas näitus mulluse üleeuroopalise kultuurimälestiste fotovõistluse Wiki Loves Monuments võidutöödest Eestis ja Venemaal.

Vikipeedia sünnipäeva puhul saab sõna Vikipeedia lugeja Berk Vaher. Samuti tutvustatakse tänavu septembris taas toimuvat fotovõistlust, mis on sedapuhku ülemaailmne. Musitseerib Anti Ingel, pakutakse pruukosti.

Näitusel on väljas fotovõistluse parimad tööd Eestist ja Venemaalt, Iisaku katedraalist ja Peterburi mošeest Saula Siniallikate ja Keri saare majakani. Kõigi fotode autorid on Vikipeedia vabatahtlikud kaastöölised, pildid on kõigile vabalt saadaval Vikipeedias.

Näituse korraldavad ühiselt MTÜ Wikimedia Eesti ja Wikimedia Russia, see jääb üles septembri lõpuni


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD