Autode teisaldaja nõuab politseilt 250 000 eurot

Viis aastat Tallinnas politsei tellimusel autosid teisaldanud ja valvanud ettevõte soovib politseilt 250 000 eurot, kuna inimesed hülgavad sageli romud, mille politsei on lasknud parklasse toimetada, ja jätavad teenuse eest tasumata, kirjutab Postimees.

Alates 2008. aastast Põhja prefektuurile teisaldamis- ja parkimisteenust pakkunud OÜ Vlaeri kaotas hiljuti konkursiga selle töö teisele ettevõttele ning nõuab politseilt 96 hüljatud mootorsõiduki hoiukulusid, mis firmaomaniku arvutuste kohaselt on ligikaudu 250 000 eurot.

Kümmekond päeva tagasi vedas politsei Paljassaares asuvast tasulisest parklast minema 96 mootorsõidukit: 91 autot ja viis mootorratast või rollerit. Nende uus asukoht on nüüd Koplis Süsta tänava piirivalvebaasis.

Suvel tuli rahandusministeeriumil juba anda politseile 100 000 eurot, et lahendada samasugune nõue Tartus. Nüüd tuleb rahandusminister Jürgen Ligi alluvatel ilmselt siseministeeriumile välja maksta veel 250 000 eurot.

Et selliseid nõudeid edaspidi vältida, tahab siseministeerium muuta seadust nii, et kui omanik teisaldatud sõidukile järele ei tule, võiks riik selle kolme kuu pärast maha müüa, katmaks auto parklasse vedamise ja seal hoidmise kulusid.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD