Politsei tabas Türil inimese maha lasknud mehe

Politsei tabas esmaspäeva hilisõhtul kella 23.40 paiku Nikolai Tome, keda kahtlustatakse samal päeval Türil inimese surnuks tulistamises.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Ermi teatel tabati tagaotsitav Lääne ja Põhja prefektuuri koostöös Paide vallas ning kinnipidamisel ta vastupanu ei osutanud. "Eeluurimise huvides ei ole isiku kinnipidamist võimalik kommenteerida. Kahtlustatavana ülekuulamine tehakse tänase päeva jooksul," ütles Erm teisipäeva hommikul.

Esialgu on Tome 48 tunniks kinni peetud, selle aja jooksul esitab Lääne ringkonnaprokuratuur kohtule taotluse mehe vahistamiseks.

Tulistamine toimus esmaspäeval kell 12.13 Türil aadressil Tehnika 9A, kui metallitöötlemisega tegelevas ettevõttes OÜ Avemet Eesti töötav 33-aastane Nikolai Tome tulistas sinna sisenenud Mäsakut, kes suri saadud vigastustesse kohapeal. Teine samas firmas töötanud mees sai kergemaid vigastusi. Esialgsetel andmetel oli tulistamiseks kasutatud relv ebaseaduslik ning see on praeguseks politsei valduses. Pärast tulistamist Tome põgenes.

Politsei olemasoleva info põhjal tulistamiseni ohvri ja tulistaja omavaheline tüli, mis väidetavalt oli alguse saanud juba mitu päeva varem.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku tapmise paragrahvi järgi. Kohtus süüdimõistmisel võib sellise teo eest karistada 6-15-aastase vangistusega. Kriminaalmenetlust juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

27 August 2012 14:36 - Kurjategija tulistas Türil surnuks ühe ja haavas teist meest

27 August 2012 20:45 - Politsei peab Türi tapmise põhjuseks tulistaja ja ohvri tüli

 


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD