Tallinna tehnikakõrgkoolis alustab 705 esmakursuslast

Tehnikavaldkonna suurimas rakenduskõrgkoolis Tallinna tehnikakõrgkoolis (TTK) alustab algaval õppeaastal õpinguid 705 esmakursuslast, neist 444 päevaõppes.

Vastavatud elektritehnika õppekaval, mille vastuvõtt toimus suvel esimest korda, asub õppima 33 üliõpilast, teatas Tallinna tehnikakõrgkooli pressiesindaja BNS-ile.

Päevaõppe uutele üliõpilastele algab koolitee 3. septembril avaaktustega, millel kõrgkooli juhtkond annab esmakursuslastele kaasa head soovid edukateks õpinguteks nelja aasta vältel.

Kõrgkooli sissesaanud kaugõppijad tutvusid oma teaduskondade ja laboritega juba teadmiste päeval 1. septembril.

Viies teaduskonnas oli valida kolmeteistkümne õppekava vahel vastavalt igaühe huvidele, eeldustele ja soovidele. Juba aastaid on toimunud vastuvõtt ehitus-, transpordi-, mehaanika, arhitektuuri ja keskkonnatehnika ning rõiva- ja tekstiiliteaduskonda.

Keskmiselt esitasid kandidaadid suvisel vastuvõtuperioodil neli avaldust õppekohale. Kõige rohkem avaldusi esitati transpordi ja logistika õppekavale – 21,5 ühele õppekohale, järgnesid rakendusarhitektuur 7,6, tehnoökoloogia 6,3, elektritehnika 5,6 ja teedeehitus 5,2 avaldusega õppekohale. Kaugõppes oli suur üllataja raudteetehnika õppekava, kus asub õppima 26 uut tudengit. Kutsekeskharidusega on 29,3 protsenti Tallinna tehnikakõrgkooli esmakursuslastest, vene õppekeelega koolidest 10,7 protsenti ja 32,3 protsenti koolipinki istujatest on neiud.

TTK on 1992. aastast rakenduskõrgkool. Rakenduskõrgharidus on tasemelt võrdne ülikooliharidusega, kuid sisult rakenduslik.

Rakenduskõrgharidusõppe eripära on, et õppekavas on kuni 15 protsenti praktikat ja õppetöö käib tihedas koostöös vastava valdkonna ettevõtetega.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD