Jürgen Ligi: natuke lisaraha eelarves tekib

Jürgen LigiRahandusminister Jürgen Ligi ütles teisipäeval valitsuskabineti nõupidamise lõppedes, et ministeeriumidel on põhieelarved käes ning natuke lisaraha eelarves tekib.

"Konstruktiivses toonis oleme arutanud põhiliselt eelarveraame, millised on võimalused, ja personalikulusid," ütles Ligi BNS-ile valitsuskabineti teisipäevase eelarvearutelu kohta. "See on esimene osaline arutelu, mida täna saab kommenteerida."

Tema sõnul otsusetegemise plaani valitsuskabinetil teisipäeval ei olnud, vaid toimus olukorrast ülevaate andmine.

Küsimusele, kas ministrid arutasid ka ministeeriumide taotlusi eelarvesse lisaraha saada, vastas Ligi, et "lisarahani on väga pikk maa" ja et see ei ole kindlasti midagi põhjapanevat.

"Kõigil on ka põhieelarved juba käes, natuke lisaraha tekib, aga see läheb osaliselt sunnitud kuludeks, mis on selgunud aja jooksul," kommenteeris ta.

"Alati on mingid lootused," vastas rahandusminister küsimusele, kas kellelgi on ülepea lootust lisaraha saada. "Selle aasta parema baasi arvel on tuleva aasta eelarves tekkinud väike mänguruum, aga mitte suur."

Valikute tegemine võtab Ligi sõnul aega paar nädalat. "Enne vaatame üle haldusalade eelarved," ütles ta.

Kabinetinõupidamisel lepiti valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel kokku, et ministeeriumid teevad ka omapoolsed ettepanekud kulude katmiseks võimalike sisemiste ressursside arvelt.

Valitsus jätkab eelarvearutelu järgmisel teisipäeval toimuval kabinetinõupidamisel.

Pärast 2013. aasta riigieelarve ministritevahelisi läbirääkimisi jäi rahandusministeeriumi andmeil ministeeriumide lisarahataotluste kogumahuks 273 miljonit eurot. Personalikuludeks esitati lisataotlusi 87,6 miljoni euro ulatuses.

Enne järgmise aasta riigieelarve ministritevahelisi läbirääkimisi oli rahandusministeeriumile esitatud lisataotlusi 172,5 miljoni euro ulatuses.

Rahandusministeerium ootab oma eelmisel reedel avaldatud suvises majandusprognoosis järgmise aasta riigieelarve tuludeks ligi 6,3 miljardit eurot ja kuludeks ligi 6,5 miljardit eurot.

Plaani kohaselt esitab valitsus tuleva aasta riigieelarve riigikogule septembri lõpus.

Comments  
  0
Kõigil on põhieelarved juba käes, natuke lisaraha tekib, aga see läheb sunnitud kuludeks.Jätkuvalt midagi konkreetset ei ole suuteline Ligi välja ütlema. Ühesõnaga mitte muhvigi ei saanud aru kas siis lisaraha tekib või ei teki.

 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD