Relvastatud autoröövel ei leppinud enda süüdimõistmisega

VTAutoröövi katse, tulirelva ebaseadusliku omamise ja veel mitmete muude kuritegude eest Harju maakohtu otsusel aastateks vangi mõistetud mees ei leppinud enda süüdimõistmisega ja viis vaidluse ringkonnakohtusse.

Harju maakohus karistas 21-aastast Raidot tänavu augustis tulirelva ebaseadusliku omamise, varguste, röövimise katse, väljapressimise ja kehalise väärkohtlemise eest lühimenetluse korras kahe aasta ja üheksa kuu pikkuse vangistusega. Kuna noormehel oli ka varasema süüteo eest määratud karistusest osa kandmata, tuli tal maakohtu otsusel kokku vanglas veeta kolm ja pool aastat. Samas ei leppinud Raido enda süüdimõistmisega ja esitas ringkonnakohtusse apellatsioonkaebuse, mida teise astme kohus pole veel arutanud.

Süüdistuse järgi ähvardas Raido 2009. aasta 7. augustil Harjumaal Keila-Joa alevikus 25-aastast noormeest, kes istus parajasti oma sõiduauto Audi roolis. Raido avas auto juhipoolse ukse, ähvardas meest noaga ja käskis tal autost väljuda. Autoroolis olnud mees tema nõudmist ei täitnud, vaid tagurdas autoga järsult ning sõitis tagurpidi vastu puud ja lõhkus auto tagumise osa, kuid pääses rünnakust.

Samuti süüdistatakse Raidot selles, et vaatamata relvaloa puudumisele valdas ta ebaseaduslikult poolautomaatset püstolit PM, mida ta kandis 2009. aasta 25. novembril Tallinnas Kopli tänaval kaasas ja demonstreeris kõrvalistele isikutele.

Raidot süüdistatakse ka selles, et ta aitas 2010. aasta 18. veebruaril kaasa Solarise keskuses MTÜ Loomade Hoiupaiga rahakogumiskastist 1100 krooni ehk 70 euro vargusele ning varastas mullu 27. märtsil koos oma kaasosalise Nilsiga (33) Raplamaal Märjamaa vallas kuivatist tehnikat ja metalli kokku 1606 euro eest.

Lisaks muule süüdistatakse Raidot selles, et ta aitas 22-aastastel Juril, Kallel ja Markil röövida 2010. aasta 22. veebruaril Viru keskuses 48-aastaselt mehelt 1500 krooni maksva kuldsõrmuse ja nõudis neli päeva hiljem samalt mehelt koos Markiga veel 1500 krooni tasumist.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD