Menu

.      

Politsei jagab maapiirkondade kergliiklejatele helkurveste

PILT ON ILLUSTRATIIVNEPolitsei jagab maapiirkondades jalakäijatele ja jalgratturitele enese pimedal ajal paremini nähtavaks tegemiseks üle 4000 helkurvesti.

Politsei jagab liiklusjärelevalve käigus helkurveste kergliiklejatele, kelle puhul on kas liiklemise ajast või kohast tulenev suurem risk õnnetusse sattuda, teatas politsei- ja piirivalveameti (PPA) pressiesindaja BNS-ie.

PPA korrakaitsepolitseiosakonna komissar Riho Tänaku sõnul on kergliiklejale kohustuslik helkur pimedal ajal paraku ainult ohutuse miinimumprogramm. „Asulavälistel teedel on sõidukite kiirused suuremad ning autoga kokkupõrke tagajärjed jalgsi või rattaga liiklejale äärmiselt traagilised. Seetõttu on pimedal ajal vähese valgustusega asulates või maateel liiklemisel enese võimalikult hästi nähtavaks tegemine ülitähtis,“ ütles Tänak.

Helkurvestid andise politseile ERGO kindlustus. "Soovime ERGO-s aidata kaasa maapiirkondades asulavälistel teedel liiklejate turvalisuse suurendamisele. Pimedatel teedel jala liikudes või jalgrattaga sõites võib vaid helkurist jääda väheks, soovitame kindlasti ka helkurvesti kasutada," lisas ERGO juhatuse liige Maarika Liivamägi.

Lisaks liiklusjärelvalve käigus jagatavatele vestidele antakse paarkümmend vesti ka Kuusalu vallas asuvale Valkla hooldekodule, kus territooriumilt väljas käivad patsiendid liiguvad väga suure tõenäosusega ka valgustamata teel.

Jalakäijaõnnetuste osas on kõige traagilisemad kuud oktoober, november ja detsember kui palju on pimedat aega ning üldjuhul pole ka valgust juurde andvat lund. Eelmisel aastal hukkus liikluses 26 jalakäijat ning vigastada sai 398 inimest. Kõige õnnetusterohkem oli jalakäijatele detsember, kui vigastada sai 70 ning hukkus kuus jalakäijat. Asulasisestel teedel hukkus aasta jooksul 15 ning asulavälistel 11 jalakäijat. Hukkunutest 13 liikusid pimeda ajal ega kasutanud helkurit.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD