Menu

.      

Julma mõrvari lootused kergemale karistusele luhtusid

Julma mõrvari lootused kergemale karistusele luhtusid

Riigikohus ei võtnud kolmapäeval menetlusse ohvri torutangidega mõrvanud mehe kaebust, mis tähendab, et tema lootused karistuse kergendamisele luhtusid lõplikult.

Tartu maakohus karistas tänavu veebruaris 45-aastast Valdek Lubjat mõrva eest 14-aastase vangistusega, millele liitis eelneva kuriteo eest mõistetud, kuid osaliselt kandmata karistusosa. Nii tuleb Lubjal kokku trellide taga veeta 15 aastat ja kaks kuud. Kohus luges karistusaja alguseks mullu 19. mai, kui politsei ta kinni pidas.

Oma süüd tunnistanud Lubja pidas karistust liialt karmiks ja esitas apellatsioonkaebuse Tartu ringkonnakohtusse, kuid teise astme kohus jättis maakohtu lahendi täies ulatuses jõusse. Seepeale pöördus Lubja riigikohtusse, mis ei võtnud aga tema kaebust kolmapäeval menetlusse. See tähendab varasemate kohtuotsuste lõplikku jõustumist.

Süüdistuse järgi pani ka varem tapmise sooritanud Lubja raske kuritöö toime mullu 10. mail Võrumaal Misso vallas Määsi külas, kus lõi korteris voodis lamanud 43-aastasele mehele korduvalt torutangidega vastu pead ja pea kaitseks tõstetud käsi. Ohver sai üliraskelt vigastada ja suri sündmuskohal.

Politsei pidas Lubja vahetult pärast veretööd kinni ning kohtueelse uurimise lõppedes sai ta süüdistuse mõrvas isiku poolt, kes on ka varem sooritanud tapmise.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD