Ross: sellist palka nagu Soomes või Norras ei saa meie arstid kunagi

vtEesti on vaesem riik ega saa kunagi maksta arstidele sellist palka nagu Soomes või Norras ja seetõttu läheb osa kõrgelt kvalifitseeritud arste alati Soome tööle, ütles haigekassa uus juht ETV saates "Kahekõne".

Eesti ülesanne on Rossi sõnul hoida vähemalt Eesti sees konkurentsivõimelist palgataset. Rossi sõnul peaksid Eesti inimesed olema õnnelikud, et maailm on avatud ning et noored ja ka vanemad inimesed saavad maailmas ringi vaadata.

"See ei peaks olema taunitav. Meie asi siin on mõelda, kuidas teha nii, et neil oleks ka siin hea. Loomulikult, kui Eesti on vaesem riik, ei saa me maksta sama palka, mida makstakse Soomes või Norras, ka mitte arstidele, kultuuritöötajatele, mitte kellelegi. /.../ See on fakt, et palgaerinevus jääb. Nii et alati on mingi motivatsioon, et osa kõrgelt kvalifitseeritud arste lähebki Soome tööle. /.../. Seda ei saa pahaks panna. Meie ülesanne on hoida vähemalt siin Eesti sees konkurentsivõimelist palgataset," nentis Ross.

See tähendab Rossi sõnul, et arstide sissetulek peaks olema nii ühiskonna, patsientide kui arstide jaoks õiglane, see on aga kokkuleppe küsimus.  

"Teine küsimus, miks inimesed liiguvad, on töökeskkond. Siin on küsimus ka tööandjatele, kuidas seda lahendada, nii palga kui muude töötingimustega," märkis ta.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD