Ken-Marti Vaher palkab riigiprokurör Kurmi poliitiliseks nõunikuks

Siseminister Ken-Marti Vaher palkab riigiprokurör Margus Kurmi enda poliitiliseks nõunikuks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Eesti Päevalehe käsutuses olevast töövõtulepingu mustandist selgub, et suvel Viru ringkonnaprokuratuuri juhtivprokuröri kohalt tagasi riigiprokuratuuri süüdistusosakonda suundunud Margus Kurm hakkab Vaherile analüüsima ajalehtede arvamuslugusid ning uudiseid, samuti andma hinnanguid õigusaktide eelnõudele ja muudele ministeeriumi dokumentidele, aga ka kirjutama ettekannete, kõnede ja arvamusartiklite projekte.

Ehkki avalike andmete järgi kuulub Kurm siiani riigiprokuratuuri süüdistusosakonna nimekirja, teatas prokuratuur eile, et tegelikult on töösuhe Kurmiga peatatud, sest ta asus selle aasta 16. juulist tööle erialadiplomaadina OECD-s.

Siseministeerium rõhutas Eesti Päevalehe arupärimistele vastates, et Kurmiga pole töövõtulepingut veel sõlmitud, ehkki lepingu mustandis nähakse selle algusajana ette 10. septembrit ehk möödunud esmaspäeva.

Vaher on oma PR-meeskonda palganud ka endise Kroonika ajakirjaniku Paavo Kanguri, kes hakkas Vaheri isiklikuks avalike suhete nõunikuks. Septembri algusest asus ministeeriumi avalike ja välissuhete osakonda juhtima Tex Vertmann. Selles osakonnas töötab kokku kaheksa inimest.

„Ministeerium soovib jätkuvalt Margus Kurmi kui pädeva eksperdi kaasamist korrakaitse- ja kriminaalpoliitika valdkonna analüüsi ning ning õigusloome ettevalmistamisse,“ teatas siseministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Vertmann. Tema sõnul pole töövõtulepingut siiski veel allkirjastatud.

Töölepingu mustandist selgub, et Kurmile võib käske otse anda kolm inimest. Need on minister ise, kantsler Tarmo Türkson ning korrakaitse- ja migratsiooniosakonnapoliitika asekantsler leif Kalev. Tema töökoormuseks ministri alluvuses nähakse ette 15 tundi nädalas. Aasta lõpuni kehtiva lepingu eest saab ta tasu kokku 3375 eurot.

Margus Kurm ise teemat Eesti Päevalehele ei kommenteerinud.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD