Politsei alustas vägivaldse pereisa suhtes kriminaaluurimist

Rapla piirkonna politseinikud alustasid kriminaaluurimist lähedaste suhtes korduvalt vägivalda kasutanud pereisa suhtes, ühtlasi võtsid korrakaitsjad mehe valdusest hoiule tulirelvad, mis laetuna probleemses kodus seisid.

Kui Rapla politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Kristel Proos selle aasta suve hakul kohalikus koolis loenguid pidamas käis, jõudis temani info, et kohalikus vallas elab pere, kus mees aeg-ajalt tülitseb oma elukaaslasega. Koolirahva mure oli selle võrra suurem, et pere mured jõudsid kooli just koos lapsega.

Koolist saadud infot kontrollides, tuvastas politseiametnik, et pereisa ei kuritarvita alkoholi, vaid tema agressiivsuse puhangud on põhjustatud enamasti elulistest probleemidest. Lisaks sai ametnik teada, et mehel on relvaluba ja tal on ka kodus relvad. Hinnates olukorda, otsustas piirkonnapolitseinik peret nii pea kui võimalik vaatama minna. Vahetult enne planeeritud visiiti sai aga politsei väljakutse samasse perre, kus oli vaja lahendada peretüli.

Väljakutsele läinud Kristel Proos ja teised politseiametnikud leidsid eest mehe, kes hoidis jõuga oma elukaaslast kinni. Olukord lahendati rahumeelselt ja vägivaldse mehe suhtes algatas politsei kriminaalmenetluse. Teades, et vägivallatsejal peaksid kodus olema ka relvad, otsustati üle kontrollida ka nende seisukord. Ootamatult selgus, et mehele kuulunud kaks relva olid kontrollimise hetkel laetud, mis on tõsine relvaseaduse nõuete rikkumine. Politseiametnikud võtsid ohtlikud tulirelvad hoiule.

Rapla politseijaoskonna juht Janno Ruus tõstab esile piirkonnapolitseiniku head otsustusvõimet ja tegutsemist tõsise õigusrikkumise lahendamisel. „Oleme kõik kursis, et Eestilegi ei ole võõrad põhjanaabrite peretülid, kus lähisuhtevägivald võib kasvada millekski hullemaks,“ rõhutas asja tõsidust Rapla politseijuht. „Mul on hea meel, et kohalikud usaldavad politseid ja annavad oma muredest teada. Hea meel on ka tõdeda, et meie politseinikud näevad kogukonna probleeme laiemalt ja teevad nende lahendamiseks koostööd, mitte ei keskendu ainult väljakutsetele ega nokitse omaette,“ kiitis Ruus nii kogukonda kui ka politseiametnikke.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD