Sven Mikser: suvel on igasugune tähelepanu parteidele teretulnud

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimehe Sven Mikseri sõnul tõusis Reformierakonna toetus augustis 39 protsendini vaid tänu meediakajastusele, sest suvehooajal on igasugune tähelepanu parteidele teretulnud.

"Sotsiaaldemokraatide toetus on jätkuvalt suurem, kui ta oli viimaste riigikogu valimiste ajal," ütles Mikser intervjuus BNS-ile kommenteerides sotside augustis 20 protsendini langenud toetust. "Suvel kindlasti suuresti seoses selle skandaaliga, aga ka mitmete seltskonnauudistega oli Reformierakond lihtsalt pildis tunduvalt rohkem, kui teised erakonnad," tõdes Mikser. "Võibolla eeskätt tuleks küsida nende koalitsioonipartnerilt IRL-ilt, miks Reformierakond sai nii suurelt üksinda meedias laiutada, et miks koalitsioonipartnerit sugugi näha ei olnud," lisas ta.

See, et opositsioonierakondade nähtavus parlamendihooaja välisel perioodil on madal, on Mikseri sõnul paratamatu. "Meil selliseid kalendrisündmusi suvel ju ei olnud, aga valitsus kogunes endiselt igal nädalal ja paiskas välja uudiseid," sõnas Mikser. "Kindlasti ka suur osa meediatarbijatest tarbib seda suvehooajal palju passiivsemalt ja seetõttu on mõneti tegemist nagu Coca-Cola reklaamiga, et lihtsalt kui üks erakond mainimiste arvult teisi nii suurelt ületab, olgu tänu skandaalidele või tänu sellele, et nende prominentsed liikmed võtavad naisi või lähevad mehele, siis kindlasti see kajastub ka küsitlustulemustes," ütles Mikser..

"Ma loodan, et nüüd, kus ka näiteks seesama erakondade rahastamist puudutav debatt läheb sisulisemalt edasi, et tegelikult ka teiste erakondade positsioonid, sealhulgas sotsiaaldemokraatide väga selged mõtted selles osas, kuidas erakondade rahastamine peaks olema korraldatud, et need tasakaalustavad seda meediapilti," ütles SDE esimees. "Aga kindlasti me ei ole kunagi keskendunud sellele, et kuidagi suure staatilise pingutusega hoida reitingunumbrit valimistevahelisel perioodil," kinnitas Mikser.

"Valimistevahelisel perioodil me keskendume ikkagi meie jaoks olulistele, et korrastada erakonna struktuuri, suurendada liikmeskonda, tegelda sellega, et meil oleks võimalikult palju tugevaid nimekirju kohalikel valimistel väljas järgmise aasta sügisel. Selles mõttes me kindlasti ei proovi nädalast nädalasse lansseerida mingeid populistlikke algatusi selleks, et kunstlikult hoida erakonna reitingut," selgitas Mikser.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD