Tartu narkopolitseinikud said kätte suure koguse narkootikume

pilt on illustratiivneLõuna prefektuuri narkokuritegude talituse ametnikud pidasid kinni viis isikut, kelle valdusest saadi kätte suures koguses kanepit ning arvatavalt kokaiinipulbrit.

11. septembri õhtul pidasid Lõuna prefektuuri narkopolitseinikud Tartus kinni 1989. aastal sündinud Jakobi, 1990. aastal sündinud Markku ja 1995. aastal sündinud Kristini. Kinnipidamisel ja sellele järgnenud läbiotsimistel leidsid ja võtsid narkopolitseinikud ära umbes 800 grammi kanepiõisikuid, millest valdav enamus oleks jõudnud politsei hinnangul Tartu tänavatele.

Samas kriminaalasjas peeti järgneva nädala vältel kinni lisaks veel 1977. aastal sündinud Erki ja 1990. aastal sündinud Sander. Täiendavate läbiotsimiste käigus avastas Lõuna prefektuuri narkopolitsei veel umbes 200 grammi kanepiõisikuid ja umbes samapalju kokaiinikahtlast pulbrit. Gramm kanepit maksab tänaval keskmiselt 20 eurot ja gramm kokaiini tulenevalt aine toimetugevusest 90-110 eurot.

Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse juht Kristjan Tommingas ütles, et antud isikute grupi puhul oli selgelt märgata, kuidas suhteliselt lühikese ajaga käideldavad narkokogused kasvasid ja narkomüügilt saadud ning prognoositav hõlptulu oli muutunud igapäevaelu lahutamatuks osaks. „Praeguseks on narkopolitseil alust ka kahtlustada, et kinnipeetud isikute grupp toimetas narkootilist ainet salakaubana teistest Euroopa riikidest Eestisse,“ lisas Tommingas.

Kriminaalasjas on isikutele esitatud kahtlustusi karistusseadustiku paragrahvides, mis käsitlevad keelatud kauba ebaseaduslikku sissevedu, kui seda on tehtud grupi poolt, ning narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikku käitlemist, kui see on toime pandud grupis ja isikute poolt, kes on varem sarnase kuriteo juba toime pannud.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD