Helsingis avab uksed eestikeelne lasteaed

pilt on illustratiivneEsmaspäeval avab Soome pealinnas Helsingis uksed eestikeelne lasteaed, milles on ruumi 40 lapsele, kirjutab Postimees.

"Teade lasteaia avamisest on üleval olnud kaks nädalat ja selle ajaga on meile tulekust teada andnud 20 last," rääkis lasteaia omanik, viie lapse ema Annika Madisson (41).

Lasteaia rajamiseks võttis Madisson laenu naisettevõtjaid toetavast fondist. Kuigi tegu on eralasteaiaga, on tänu kohalikule maksusüsteemile võimalik hoida selle tasu samas suurusjärgus kui linna omadeski.

Esialgu on tööl kolm kasvatajat, aga sellele tööle soovijaid on nii palju, et Madissoni sõnul võiks neist avada suisa eraldi rühma. Enamasti on tegu naistega, kelle mehed käivad Soomes tööl.

Kuigi Soomes võib lasteaeda saata juba üheksakuuse lapse, ei võta eesti lasteaed vastu alla ühe aasta vanuseid. Soomes ei pea lasteaial olema oma õueala ja mängimas käiakse avalikel mänguväljakutel, aga eesti lasteaial on oma mänguplats siiski olemas.

Esmaspäevast täie hooga tööle hakkav lasteaed avab uksed kell 6.15 hommikul, kuna paljud vanemad peavad juba seitsmeks tööle jõudma. Esialgu töötatakse kelle viieni õhtul, kuid lahtioleku aeg sõltub Madissoni sõnul ka vanemate soovidest.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD