Kiirabiautojuhid piketeerivad Tallinnas ja Tartus palgatõusu nimel

Esmaspäeval algusega kell 8.30 toimuvad Tallinnas Retke tee 1 kiirabijaama ees ja Tartu kiirabijaama juures piketid Eesti kiirabiautojuhtide palgatõusu saavutamiseks ja tervishoiutöötajate nõudmiste toetuseks.

Sündmuskohal viibiva BNS-i fotograafi hinnangul oli esmaspäeval kella 9 ajal piketeerimas ligi 20 inimest, nende hulgas ka bussi ja trammijuhid. Kõne pidas transpordi ameti juht. Piketeerijad kandsid loosungeid:" Nõuame palka!", "4,28€/h reanimobiilijuht. 4,78€/h tippjuht."

Transpordi ametiühingu kiirabisektsiooni esimehe Aare Kübarsepa sõnul on kiirabiautojuhtide piketile Tallinnas lubanud toetust avaldama tulla ka ühistransporditöötajad ning Tartus bussijuhid ja teetöötajad.

Eesti kiirabiautojuhid on transpordi ametiühingu teatel olukorras, kus enamuse palk pole tõusnud pea viis aastat ja see jääb tavaautojuhi palgast maha peaaegu 50 protsenti. Kuigi riik on kiirabide finantseerimist suurendanud, ei kanna paljud maakonnahaiglad palgaraha töötajatele edasi ning kasutavad seda oma muude kulude katteks.

Kiirabiautojuhid organiseerusid transpordi ametiühingu ridadesse 2007. aastal, ühingusse kuulub pisut üle poole kõigist Eesti kiirabiautojuhtidest.

Esmaspäevast toimub arstide ja tervishoiutöötajate streik Põhja-Eesti regionaalhaigla, Ida-Tallinna keskhaigla, Lääne-Tallinna keskhaigla ja Tartu ülikooli kliinikumi plaanilise ambulatoorse arstiabi süsteemis.

Ei tehta plaanilisi ambulatoorseid vastuvõtte, samuti diagnostilisi uuringuid ja laborianalüüse plaanilistele ambulatoorsetele patsientidele.

Alates 8. oktoobrist liituvad streigiga Pärnu haigla, Viljandi haigla, Narva haigla ja Kuressaare haigla plaanilise ambulatoorse arstiabi süsteem ja Põhja-Eesti regionaalhaiglas, Ida-Tallinna keskhaiglas, Lääne-Tallinna keskhaiglas ja Tartu ülikooli kliinikumis laieneb streik plaanilise statsionaarse arstiabi süsteemi.

Streigi maksimaalne võimalik ulatus on kogu plaanilise arstiabi peatamine Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis, Narvas ja Kuressaares.

Streigi ajal töötavad kiirabi, erakorralise meditsiini osakonnad ja patsientidele osutatakse vältimatut arstiabi. Plaanilist arstiabi osutatakse kuni 18-aastastele lastele, rasedatele ja onkoloogilist ravi saavatele patsientidele.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD