Andrus Ansip: arstide ja õdede palgatõususoov on põhjendatud

Peaminister Andrus Ansipi hinnangul on arstide ja õdede palgatõususoov põhjendatud ja loomulik, kuid küsimus on selles, kust leida selleks vahendid.

"Arstide palgatõususoov  on põhjendatud ning eriti selge on palkade tõstmise vajadus õdede puhul. Kuid see on siis juba ühiskondliku debati küsimus, et kust leida selleks vahendid," ütles Ansip esmaspäeval OECD raportit tutvustaval pressikonverentsil.

"Kui keegi saab rohkem, peab kelleltki ära võtma, keegi peab selle eest maksma. Maksta võib ravijärjekordade pikendamisega, voodi- või visiiditasu suurendamisega," märkis peaminister.

Ansip lisas, et keskmiselt ei ole arstide sissetulekud väikesed, kuid möönis samas, et arstide töökoormus on liiga suur.

Peaministri sõnul on maksu- ja tolliametilt tellitud uuring, mille andmetest selgus, et 4000 arstist 1600 teenis kuus keskmiselt 3500 eurot ning poolte palk oli vähemalt 3000 eurot kuus. "Normaalseks ei saa pidada seda, et nad selle palga saamiseks peavad töötama kahe-kolme koha peal," nentis ta siiski.

Haigekassa järgmise aasta eelarve näeb ette, et arstide palk kasvab kolm protsenti ning õdede palk kuus protsenti. Esmaspäeval alanud streigil nõutakse arstide palgatõusuks 20 protsenti ning õdedel ja hooldajatel üle 40 protsendi.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD