Oktoobri teises pooles hakkab sadama lörtsi ja lund

FOTO: PILLE IVASKMeteoroloogia ja hüdroloogia instituudi oktoobri prognoosi järgi hakkab kuu teises pooles sadama lörtsi ja lund.

Oktoobrikuu tuleb jätkuvalt muutliku ilmastikuga. Vihmased ja mõnikord tormi toovad madalrõhualad ja nende lohud vahelduvad kuivemate kõrgrõhuharjadega. Kõige vähem on sadusid kuu esimestel päevadel ja teisel kümnepäevakul. Kuu teisel poolel võib sadada ka lörtsi ning kuu viimases kolmandikus sajab nii vihma, lörtsi kui ka lund.

Koos madal- ja kõrgrõhkkondade vaheldumisega toimub ka kiire soojemate ja külmemate õhumasside vahetumine. Pikemaajalist õhu jahenemist on oodata kuu viimases kolmandikus.

Kuu keskmine õhutemperatuur tuleb normilähedane või veidi kõrgem. Oktoobri keskmine õhutemperatuur on 5-8,4 kraadi.

Sademeid on oodata normi piires ehk 52-78 millimeetrit.

22 Detsember 2011 - Haanja talvine nägu

Comments  
  +4
Eesti kliima on täpselt samanässus kui meie poliitika. Tuul puhub täpselt sealt kust kästakse.
  +3
kindel on see, et kui sajab vihma või lörtsi, on kõik tatine ja vesine. Meie ilmaennustus on suuremjagu tagantjärgi tarkus, noh mis oli või nii
  -3
Üks tark ütleb et tuleb läbi aegade külmem talv teine ütleb et soe talv ning kolmas ütleb et vahepealne. Kokkuvõttes kellegil ikka täppi läheb.
  +4
Hea, kui saaksid homse ilma ennustamisega hakkama, suuremjagu läheb mööda, nüüd tulid siin oktoobri lõpu ilma ennustama.
  +5
Eelmisel aastal oli ju jõul tume.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD