Politsei asub metallivarguste tõkestamiseks erasektoriga koostööle

foto: Maarja KaivPolitsei- ja piirivalveamet (PPA) allkirjastab mitme taristuettevõtte ning metallifirmaga koostööleppe, et ühiselt võidelda üha rohkem hoogu koguvate metallivarguste vastu.

PPA teatel on metallivargused jätkuvalt tõsine probleem, mis põhjustab otsest ohtu inimeludele ja ulatuslikke varakahjusid. Lisaks on metallivargustel sageli laiem ühiskondlik mõju, kuna eluks vajalike teenuste katkemine tekitab suurt ebamugavust tuhandetele inimestele.

"Kuna võitlus selle valupunktiga on võimalik üksnes tihedas omavahelises koostöös, on PPA, vanametalli käitleja AS Kuusakoski ning võrguettevõtja OÜ Elektrilevi algatanud metallivarguste tõkestamise ning ennetamise Hea Tahte Koostööleppe," märkis PPA pressiesindaja.

Praeguseks on andnud esmase nõusoleku leppega ühineda juba 16 osapoolt infrastruktuuriettevõtete, suuremate vanametalli kokkuostjate, riigiasutuste ja mittetulundusühingute seast, kuid dokument jääb uutele liitujatele avatuks ka edaspidi.

Leppe pidulik allkirjastamine toimub esmaspäeval kell 12 Põhja prefektuuri viienda korruse saalis. Üritusel lausub avasõnad PPApeadirektor Raivo Küüt, lisaks on lühikesed sõnavõtud kavas Kuusakoski ja Elektrilevi esindajatelt ning teistelt leppega liitujatelt.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD