Algselt pangaröövina paistnud kuritegu osutus varguseks

vtMöödunud nädala lõpus Tallinna kesklinnas pangaröövina paistnud kuritegu osutus hilisemal uurimisel siiski avalikuks varguseks ning politsei tuvastas ka kahtlusaluse.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põderi sõnul  liigitati röövimine ümber varguseks, kuna praeguseks teadaolevalt füüsilist ega ka vaimset vägivalda ei kasutatud. "Kahtlustatav oli pangakontoris käies alkoholijoobes ja see selgitab ka ilmselt tema kummalist nõudlikku käitumist, mida pangatöötajad tõlgendasid alguses röövimisena ja andsid talle raha. Teise samal ajal pangakontoris viibinud mehega, keda alguses juhtunuga seostati, kahtlusalusel teadaolevalt kuritegelikku koostööplaani ei olnud," selgitas Põder BNS-ile.

"Pangatöötajad käitusid nii nagu sisemised reeglid ette nägid, vältimaks ebameeldivusi nii klientide kui ka kaaskolleegide ees," lisas Põder.

Politsei pidas juba reede õhtul kuriteos kahtlustatavana kinni 41-aastase Mareki, kel puuduvad kehtivad karistused ja pärast ülekuulamist määrati talle elukohast lahkumise keeld.

Karistusseadustik näeb varguse eest kohtus süüdimõistmisel ette kuni viieaastase vangistuse.

2012-10-12 - Kurjategijad röövisid Tallinna kesklinnas panka


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD