Haridusministeerium ja politsei uurivad koolivägivalla juhtumit

Kaader videost.  FOTO: (Internet)Politsei- ja piirivalveamet ning haridus- ja teadusministeerium algatasid eradiseisvad uurimised, et selgitada välja kolmapäeva õhtul sotsiaalvõrgustikes levinud videos kujutatud koolivägivalla juhtumi asjaolusid.

Haridusministeerium korraldab oma uurimise, et saada selgust, kas kooli juhtkond ning pedagoogid on käitunud käesoleval juhul adekvaatselt. Kuna politsei uurib juhtunut ja tegemist on tundliku teemaga, ei saa ministeerium täpseid detaile jagada, teatas haridusministeeriumi pressiesindaja BNS-ile.

Kaader videost.  FOTO: (Internet)Politsei- ja piirivalveameti teatel on politsei saanud juhtunu kohta mitmeid teateid ja tegeleb juhtunu uurimisega.

Ministeeriumi esindaja sõnul on koolivägivald ning konkreetne internetis levitatav videosse võetud intsident täiesti lubamatud ja äärmiselt kahetsusväärsed. Haridusministeerium lubas hoolitseda, et koolivägivalla ohver saaks vajalikku tuge. Ta on praegu omaste hoole all ning kiusajatega tegelevad spetsialistid.

Kõik intsidendis osalenud on alaealised ning nii politsei kui ka ministeerium paluvad käsitleda teemat delikaatselt ja noore inimese säästmiseks vägivallavideot mitte levitada.

Kaader videost.  FOTO: (Internet)"Kõige olulisem on tagada koolis õpilase heaolu ja turvalisus. Sellisel ebainimlikul teol pole õigustust ning politsei, kool ja ministeerium teevad omalt poolt kõik, et toimunu asjaolud välja selgitada. Kavatseme tõsiselt analüüsida, kuidas midagi niisugust üldse juhtuda sai, et tulevikus sarnaseid olukordi vältida," teatas ministeerium.

Sotsiaalmeedias levis kolmapäeva õhtul nüüdseks eemaldatud YouTube'i video, milles ühe Lõuna-Eesti kooli tüdrukut käte ja jalgadega lüüakse, juustest kistakse ja solvatakse. Kiusajad olid tüdruku klassikaaslased. Väidetavalt ei toonud koolivägivalla ohver nõutud sigarette, mistõttu hakkasid kaaslased teda peksma.

Comments  
  +3
Jah, sinnamaale oleme jõudnud oma üliliberaalse kasvatusega. Võtame aga psühholooge koolidesse juurde. Lapse kasvatamine algab kodust. Kui kodu ei saa hakkama, siis tuleb taoliste sõjakate laste vanemaid karistada nii, et nad mäletavad elulõpuni, et laste kasvatamisega tuleb tegelda. Paraku saan kinniatada, et paljud lapsevanemad kaitsevad oma võsukesi isegi hoolekogudes oma võsukese juuresolekul. Ikka on süüdi kõik teised, mitte tema laps. Ja saan väita, et ohvriteks valitakse tagasihoidlikke, edukaidõppijaid või vaestest peredest lapsi, kelle vanematel poleraha õigusemõitsmise poole pöördumiseks. Kuslapi lugu näitas ilmekalt meie õigusmõistmise saamatust ja seaduste vildakust.
Kas keegi oskab aimata, kui palju kooli vägivalda üldse on. Need mõned vahelejäämised on jäämäe veepealne osa. Lapsed pole enam ammu nii rumalad, et nad hakkavad kedagi peksma avalikus kohas või õpetajate nähes. Ja vägivallatsejad on kõvad ainult kambakesi, st et peksasaanul pole lootustki õigusmõistmisele. Lihtsad pealtvaatajad ei julge ka piiksuda, sest järgmisena võivad nemad olla peksasaajateks. Ka tuleb taolistele vägivallatsejatele anda korralik karistus, mis jätab märgi pikaks ajaks külge. Praegu aga varjatakse kõikide sullerite, vägistajate, kaklejate ja isegi mõrtsikate nimesid. See loobki võimaluse teises kohas jälle oma kuritegusid teha.
  0
Kaasõpilased filmisid
  +8
http://uudised.err.ee/index.php?06263258#.UHXI3WDFpxh.facebook
  +29

Quoting Karistamatuse tulemus:

Kus sel ajal kaasõpilased olid, et vahele ei astunud? Taolises olukorras oleks tulnud vastu hakata, sest hullemaks minna enam ei saa.


,,,kõik saab alguse kodunt ja seal toimuvast Kui peres tülitsetakse, pole neist lastestki midagi loota. Ehedaid näiteid võib tuua isegi Võru joodikpolitseinike eludest. Alles keegi kirjutas kuidas aknast nägi joodikpolitseinikku oma abikaasaga tülitsemas. Tuleb aeg kui kord maija luuakse ja lumpenist joodikud minema pekstakse, liiga paljuks on kõik see läinud ja mida oodatagi lastelt,,,ikka vägivalda, mis kodunt kaasa antud.Kahju, et inimesed vaikivad, tuleb tegutseda, sest vägivald sünnitab vägivalda.
  -5
Antud juhul siis oli ohver ise süüdi, kuna provotseeris talle antud ülesande täitmata jätmisega kontrollimatu raevuhoo tema nikotiinisõltlastest eakaaslastes, põhjustades neis mõningaid psüüühilisi ja vaimseid tervisehäireid..sellest lähtuvalt on oodata moraalse kahjunõude esitamist peksjate poolt ohvrile ja tema vanematele..

Kui kellelgi eelneva jutu peale kehavedelikud kusagil keemistemperatuurini jõudsid, siis tuletan meelde, et sellist haiget seaduseväänamist kohtab Eesti kohtutes iga päev..milles lapsed süüdi, nemadki peavad midagi meelde jätma ja ära proovima, et elus hakkama saada..

ja meenutagem kunagist koolidirektor Elmu Koppelmanni kohtuasja..nüüd alles hakkavad õied vilja kandma..
  +6
Kus sel ajal kaasõpilased olid, et vahele ei astunud? Taolises olukorras oleks tulnud vastu hakata, sest hullemaks minna enam ei saa.
  0
See video on veel siin olemas (You Tubeis enam seda ei ole)
http://www.rucrash.com/play/?v=765
  0
Tibla kari raisk.
Seinaa äärde kõik panna.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD