Kuressaare linn peab EAS-ile tagasi maksma ligi 13 000 eurot

Kuressaare linn peab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele (EAS) tagasi maksma ligi 13 000 eurot Ristiku lasteaia ehitusel kasutatud rahast, sest ehitusel oli rikutud riigihangete seadust ning lasteaeda oli ostetud asju, mis polnud ehitustöödeks vajalikud, kirjutab laupäeval Saarte Hääl.

Eelmisel aastal pidi Kuressaare linnavalitsus tagasi maksma osa Kuressaare muusikakooli ja Kuressaare rannaala ehituseks saadud toetustest, kirjutab ajaleht.

Toona olid summad oluliselt suuremad, muusikakooli vigade eest tuli sihtasutusele Innove tagasi maksma 88 985 eurot ja eksimused supelranna hoone ehitusel tähendasid Eesti-Läti programmist "Üks puhkus – kaks riiki" loodetust enam kui 33 000 euro võrra väiksemat rahalist toetust.

Kuressaare linnavalitsus leidis toonaseid tegematajätmisi analüüsides, et põhisüüdlane oli endine Kuressaare abilinnapea Urmas Sepp, kes füüsilisest isikust ettevõtjana vastutas ka probleemsete ehitushangete eest. Linnavalitsus nõudis seetõttu Sepalt trahvina sisse 640 eurot ja pärast mitu kuud kestnud vaidlusi tasus praegu Kaarma vallavalitsuses töötav Sepp sellest umbes poole.

Ristiku lasteaia probleemidest sai linnavalitsus teada tänavu kevadel, kui rahandusministeeriumi audiitorid Kuressaares käisid.

Juuni lõpuks kirjutas auditi juht Anneli Soomer kokku aruande, milles viitas kolmele möödalaskmisele: ostetud on asju, mis ei ole ehitustöödeks vajalikud (97,40 eurot); ehitusreservi arvelt osteti asju, mis ei ole ehitustöödeks vajalikud (6212,21 eurot); hankelepingu muutmisel on eiratud riigihangete seaduse nõudeid (6434,20 eurot).

Lõplikuks tagasinõude summaks jäi 12 894 eurot ehk 0,8 protsenti toetusest


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD